Îl folosim zilnic în bucătărie, dar nu ştim că morcovul poate fi folosit pentru păr, piele şi sănătate
Dulci şi crocanţi, morcovii au fost întodeauna parte din dietele vegetariene. Cui nu-i plac morcovii dulci? În afară de aroma lor decioasă, morcovii conţin o cantitate mare de beta-caroten şi alţi compuşi buni pentru sănătate cum ar fi vitamina A, minerale şi antioxidanţi. Morcovii oferă mai multe beneficii pentru sănătate şi sunt mană cerească pentru organele noastre, precum ochii, pielea, sistemul digestiv şi dinţi.
Parfumuri cu super preturi la eMag.ro |
Puţini ştiu că morcovii au fost crescuţi iniţial pentru tratamentul anumitor boli şi anomalii genetice. Acest aliment este scăzut în calorii şi nu conţin deloc grăsimi. Vă poate aduce mari beneficii de vitamina A şi alţi antioxidaţi. Iată ce aduce bun consumul de morcovi – pentru piele, păr şi sănătate.
Consumul de morcovi vă menţine pielea sănătoasă şi relaxată deoarece conţine vitamina C şi antioxidanţi. Morcovii pot fi folosiţi şi pentru preparea unei măşti de faţă uşor de făcut şi ieftină. Aveţi nevoie doar să amenstecaţi un piure de morcovi cu un pic de miere şi să o aplicaţi pe faţă şi corp.
Dacă beţi un pahar de suc de morcovi aveţi toate şansele să scăpaţi de pete sau cicatrice ale pielii. Puteţi chiar aplica pulpa morcovului pe locurile unde pielea este vătămată ca tratament.
Morcovii mai conţin şi vitamina C care contribuie la producerea de colagen în corpul dvs. Colagenul este un tip de proteină care este vital pentru elasticitatea pielii. Ajută la prevenirea ridurilor şi prevină procesul de îmbătrânire.
Parfumuri cu super preturi la eMag.ro |
Tot morcovii fac minuni şi pentru combaterea căderii părului. Ei oferă părului dvs vitaminele vitale care îl fac mai puternic, mai fin şi mai strălucitor. Dacă consumaţi 3-4 pahare de suc de morcovi zilnic vă stimulează creşterea părului. Asta în timp ce vitaminele C şi E din morcovi îmbunătăţesc circulaţia scalpului, creşterea părului şi previn albirea firelor de păr.
Despre beneficiile morcovului pentru ochi, se ştiu deja multe. Prezenţa din abundenţă a betacarotenului care este transformat în Vitamina A în ficat, se transformă în rodopsină în retină, un pigment mov necesar pentru vederea de noapte. De asemenea, betacarotenul protejează împotriva problemelor ochilor precum glucomul, degenerarea şi senilizarea cataractei.
De asemenea, studiile au arătat că consumul de morcovi poate reduce riscul cancerului de plămâni, cancerul de sân şi cel de colon. Asta deoarece conţinutul de antioxidant din morcovi distruge celulele cancerigene din tumori. Astfel, morcovii posedă proprietăţi anticancerigene care inhibă dezvoltarea celulelor cancerigene din colon şi ajută la sănătatea tractului digestiv inferior. Asta e unul dintre multele beneficii ale morcovului.
Ştiaţi că morcovii sunt buni şi pentru dinţi şi gură deoarece curăţă placa şi particulele de mâncare, la fel de mult ca o periuţa de dinţi şi pasta de dinţi. Morcovii au grijă de gingii şi facilitează formarea salivei. Saliva este alcalină în natură, normalizează formarea de acid şi bacteriile care formează cariile. Aceste minerale prezente în morcovi omoară germenii care ne fac rău în gură şi previn formarea cariilor